Сесії відділення математики Миколаївського територіального відділення МАН України

1 грудня 2023. Зимова сесія Мт/в  МАН України, Відділення математики.

<object class="wp-block-file__embed" data="https://manmathmk.files.wordpress.com/2023/12/d097d0b8d0bcd0bed0b2d0b0-d181d0b5d181d196d18f-d0bfd180d0b5d0b7d0b5d0bdd182d0b0d186d196d18f-d09cd090d09d-23-24-d0b2d196d0b4-d0bcd0b0d182-d09cd0b8d0bad0bed0bb-d182d0b2.pdf&quot; type="application/pdf" style="width:100%;height:292px" aria-label="  Зимова сесія Мт/в  МАН України, Відділення математики.<br><strong>1 грудня 2023   Зимова сесія Мт/в  МАН України, Відділення математики.
1 грудня 2023
Завантажити

9 листопада 2023 року для слухачів МАН (набір 2023-2024нр) проведено установчу сесію Миколаївського т\в МАН України (відділення математики) у форматі онлайн.

-“Завтра ніколи не буває сьогодні! Хіба можна прокинутися вранці і сказати: “Ну ось, зараз нарешті завтра?”

 -“Чим більше відразу вчишся, тим менше після мучишся”- Льюїс Керролл

«Проведіть аналіз виграшної стратегії: У країні Чудес березневий Заєць та Капелюшник грають у гру: між ними сидить Сонько та довільно дриґає ніжкою. Коли у Сонька дриґається права нога – Капелюшник віддає Зайцю монетку, коли ліва – навпаки. Кількість монет у друзів обмежені. Вони дуже азартні та будуть грати доти, доки монет у когось із них не залишиться зовсім.» – це не тільки цікава задача а ще і науково-дослідницька робота у 2022році (виконавець Алєксєєв-Таскін Микита). На прикладі якої слухачі розібрали основні вимоги та критерії до науково-дослідницької роботи в рамках МАН.

Що це за проект Мала академія наук України, що спільного з МАН, АН України та ЮНЕСКО. Як проходить конкурс, які вимоги та які критерії оцінювання.

Все це склало програму установочної сесії для набору слухачів 2023-2024 нр Миколаївського тв МАН України відділення математики.

А ще презентація занять гуртка математики. Та анонс майбутніх занять: «Графічні анімації: “Невмирущий монстрик, випробуванням полум’ям та водою»»; «Тесаляції та перетворення простору», «Історії видатних математиків та цікавенькі факти навколо них: Яблуко Ньютона та Алан Тюрінг»; «Логічні парадокси та сила математичної логіки».

Все це чекає нових слухачів мита яких, розвинути свої математичні здібності та використання їх при написанні науково-дослідницької роботи та перемога в конкурсі- захисті.

Війна й обставини випробовують нас, але ми все це пройдемо і обов’язково переможемо. З початком дорогі манівці.

8 грудня 2022 року для слухачів Миколаївського т\в МАН України (відділення математики) проведено зимову сесію у форматі онлайн, яка об’єднала майбутніх учасників ІІ етапу конкурсу-захисту МАН України.

До онлайн зустрічей ми вже звикли, а от реалії сьогодення накладають певні обмеження, а саме обмежену можливість безпосередніх контактів слухач-керівник -науковий-консультант, інколи виникають проблеми часових поясів, доступність саме до друкованих джерел і все це на фоні постійних об’яв та скасувань повітряної тривоги, відключень світла, води.

Але завзятість та бажання розширювати свої можливості, пізнання нового та незламна віра у Перемогу перетворюють наше онлайн-спілкування у продуктивний та цікавий івент, під час якого були розглянути технічні та організаційні питання наступного конкурсу-захисту МАН у 2023-му, надані відповіді на питання щодо особливостей проведення, зміни секцій відділення, проведено майстер-клас що до підготовки постера, специфіки постерного захисту та створення відеовиступу для наукової конференції.

Родзинкою заходу був виступ двократної переможниці Всеукраїнських конкурсів-захистів МАН, «золотої» випускниці Миколаївського ліцею №38 ім. В.Д.Чайки, студентки першого курсу ЧНУ ім. Петра Могили факультет комп’ютерних наук Марійки Дворецької (Maria Dvoretska). Яка розповіла про свій безпосередній досвід у конкурсі, поділилася враженнями та надала цінні поради майбутнім конкурсантам.

В той час коли нас підтримує весь цивілізований світ, (дивись, наприклад, флешмоб під час наукової конференції Falling Walls, про який доповідала на своїй сторінці Кateryna Terletska), Мала академія наук проводить дуже багато різноманітних та цікавих заходів, проєктів, онлайн-шкіл міжнародного рівня не перестають товчитеся воєнні дії за нашу незалежність. На жаль гине цвіт нації: молоді, креативні. Не могли не згадати Хвилиною мовчання манівця, Героя України, який загинув у ці дні під час бою на Донецькому напрямку (листопад 2022 року) Володя Гончар – призера Конкурсу-захисту МАН у 2017-му році, Дніпропетровське т\в Малої академії наук.

Спікери: Воробйова Алла Іванівна – керівник відділення математики Миколаївського територіального відділення Малої академії наук України.

Іванова Оксана Анатоліївна – методист по роботі з обдарованою молоддю Миколаївського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

4.11.2022 відбулась осіння сесія МАН

В цей непростий час для країни, коли всі громадяни потерпають від російської навали, мужньо витримують всі негаразди, знаходяться в розпачі та скорботі, роблять все від них можливе заради Перемоги відстоювати незалежність України, освітяни на своєму місті працюють самовіддано та завзято, винаходять різноманітні методи навчання, шукають шляхи самовдосконалення, проводять різноманітні заходи: вебінари, конференції, спеціальні курси й ТП заради майбутнього. У фейсбуці регулярно бачу фото сертифікатів, посвідчень, звітів та грамот. Такі публікації кричать про те що ми не зламні, що все у нас їде як потрібно, нас не зламати ми віримо у свою країну та наше прекрасне майбутнє, у своїх талановитих та обдарованих вихованців, які на очах стають більш дорослими, відповідальними та вимогливими до якісної освіти. Провідні інститути академії наук України проводять велику роботу по популяризації науки, впроваджують різні форми співпраці з учнями та студентами, вченні співпрацюють з Малою академією наук України, беруть участь у роботі журі, консультують юних дослідників МАН. Мала академія наук України це приклад постійного оновлення та впровадження новітніх заходів позашкілля як для учнів, так і для вчителів, не полінуйтеся та зайдіть на сайт МАН https://man.gov.ua та самі в цьому переконайтеся Працюють і регіональні центри МАН, які чудові онлайн лекції заходи пропонує незламний Херсон, вони не припиняли роботу ні на хвилину, використовуючи телеграм канал https://t.me/man_шукали можливість донести на окупованих територіях свої лекції. Слава вільному місту та ЗСУ України! Дочекалися!!! Зараз в системі МАН почався новий навчальний рік та осінні сесії. Нові слухачі МАН пізнають форми, методи та етапи наукових досліджень в системі Малої академії наук. Знайомляться та будують свої перспективи. Не стала винятком і листопадна-осіння сесія у відділені математики Миколаївського територіального відділення Малої академії наук України https://manmathmk.wordpress.com/%d1%81%d0%b5%d1%81%d1%96%d1%97/. З задоволенням послухали переможця, минулого року: в це раз свою презентацію та виступ з діофантових рівнянь представив бронзовий переможець Всеукраїнського етапу Олександр Соколов з Вознесенської гімназії імені Тараса Шевченка (науковий керівник, вчитель Романенко Світлана Віталіївна). Не згадати керманича МАН Оксена Лісового, якій зараз служить ми зрозуміло не могли, дякуємо Оксен за Вашу мужність та відданість Україні, Малій академії наук. Цьогорічною родзинкою стала можливість наприкінці долучитися до відкритої лекції Data Science and Business Intelligence Grand Course Opening: Taras Shevchenko National University of Kyiv & Silicon Valley. Дякуємо Механіко-математичний факультет КНУ ім. Тараса Шевченка та з нетерпінням чикаємо на відновлення науково-популярних лекцій на Малий мех-мат КНУ та електронного науково-популярного журналу «У світі математики» https://probability.knu.ua/usm/, юним математикам це дуже потрібно.

Анонс 8.12.2022 планується проведення зимової сесії МАН

23 листопада 2019 року відбулась осіння сесія Миколаївського територіального відділення Малої академії наук України з напрямків: технічних наук, комп’ютерних наук, математики, фізики і астрономії та економіки. В роботі сесії взяло участь понад 100 учнів-слухачів МАН, які вступили в цьому році за результатами вхідного тестування.

Сесія проходила на базі Чорноморського національного університету імені Петра Могили. Після реєстрації учасники мали нагоду ознайомитись з творчістю відомої художниці, членкині Національної Спілки художників України Ольга Артим. Екскурсію в галереї мистецтв університету люб’язно привела мистецтвознавець Любов Омельченко.

В читальній залі бібліотеки ЧНУ ім. Петра Могили методист обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Оксана Іванова оголосила про відкриття осінньої сесії та ознайомила присутніх з наказом про зарахування слухачами МАН-2019.

З вітальним словом до присутніх звернулась заступниця директора з навчально-методичної роботи МОЦНТТУМ Лідія Боровська, яка акцентувала увагу слухачів на специфіку роботи Миколаївського т/в МАН України та вручила грамоту Міністерства освіти і науки України керівнику відділення фізики та астрономії Яремчук Ользі за вагомий особистий внесок у розвиток сфери освіти і науки України. Ольга Миколаївна майже десять років очолює відділенні фізики Миколаївського т/в, за її керівництвом кожного року область має переможців ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів МАН та Всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України».

Ми щиро вітаємо Ольга Миколаївна та бажаємо їй подальших успіхів наснаги, нових ідей та креативних рішень.

Як завжди на викриття ми запрошуємо дійсних членів МАН, переможців ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту. В цьому році відбувся майстер-клас Іванченко Ксенії за темою «Картографування шумового забруднення урболандшафтів м.Миколаїв засобами ГІС-технологій (з використанням програмного пакета ARCGIS)».

Після слухачу почули настановні промови та привітання від керівників відділень:

Відділення комп’ютерних наук: Приходько Сергій Борисович доктор технічних наук, професор НУК ім. адмірала Макарова;

Відділення математики: Воробйова Алла Іванівна, кандидат фізико-математичних наук, доцент ЧНУ ім. П. Могили;

Відділення фізики: Яремчук Ольга Миколаївна, старший викладач Чорноморського національного університету ім. П. Могили;

Відділення астрономії: Гузій Сергій Сергійович, кандидат фізико-математичних наук, доцент МНУ ім. В.О.Сухомлинського;

Відділення астрономії: Гончаренко Ірина Василівна, доктор економічних наук, професор МНАУ.

Час проведення:

1 грудня 2023 9:30 pm Київ

Далі робота подовжилася в секціях.

Вітаємо нових слухачів МАН та бажаємо плідного пошуку цікавої теми дослідження, яскравих вражень та нових друзів.

Підключення до конференції MEET.GOOGLE

https://meet.google.com/eyk-dbsp-bsh